top of page
  • Writer's pictureDerya Sönmezer Ezgi

Sessizlik ve guzellik bir Akdeniz sehrinde

Updated: Apr 25, 2021

Soyle sessiz sakin bir kose deseniz Akdeniz'de aklıma Cefalu'dan daha güzel bir şey gelmiyor. Cefalu, Palermo eyaletinde, kuzey Sicilya'da bulunan bir sahil kenti. Tarihi ve görkemli tapınaklarıyla zengin, en çok 12. yüzyıldan beri orada duran Norman Katedrali ile taniniyor. Tam bir tarih meraklisi olarak, Duomo di Cefalu, Lavatoio Medievale, Santuario Gibilmanna, La Rocca ve tabii ki büyüleyici Museo Mandralisca gibi çok sayıda tarihi mekandan gerçekten keyif aldım.




Dar geçitler ve muhteşem mimarisi ile Cefalu, sizi zamanda geri goturecilecek bir çekiciliğe sahip ve burayı ziyaret etmek için çok özel bir yer haline getiriyor. İnanılmaz atmosferi, güzel sahil, manzarasi ve tabii ki muhteşem Sicilya mutfağını da soyle bir düşünün.




Sicilyalı olmayı isterdin. Dahası, Aeolian Adaları'nın panoramik manzarası sadece birkaç dakika uzaklıkta, böylece seyahatinizi yerel bir tekne ile kolayca planlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra, Cefalu sahili büyük olasılıkla bulacağınız en güzel Akdeniz kıyılarından biridir. Tüm bunlar ve çok daha fazlasıyla, Cefalu gerçekten benim şimdiye kadarki en sevdiğim küçük sessizm Akdeniz kasabasi. Eger bir gun mumkun olurda buraya geri dönüp, yeni bir şey keşfetmeyi ve bu tarihi büyüleyici kasabanın sakladığı daha fazla sırrı keşfetmeyi çok istiyorum.



7 views0 comments
Post: Blog2 Post
bottom of page