top of page
  • Writer's pictureDerya Sönmezer Ezgi

Mykonos Gezi Rehberi, Yunanistan Gezisi, Nasil Gidilir, Yaz Tatili Onerleri

Updated: Sep 2, 2021

Mykonos Gezi Rehberi, Mykonos Gezisini Nasil Planladim ? Yaz Tatili Önerileri


Bu ayın başlarında yapılacaklar listesi destinasyonlarımdan birine seyahat etme şansım oldu: Mikonos, Yunanistan. Şahsen hayal ettiğimden çok daha güzeldi ve Mykonos adasinda nerede kalınir, neler yapılır ve nerede yiyip içilir iste kapsayan bu Mikonos gezi rehberini sizlerle paylaşmaktan dolayı çok heyecanlıyım!


mikonos gezi rehberi
mikonos gezi rehberi


Mykonos'da Nerede Kalinir ?


Mikonos'da konakalam seceneklerin bazilari soyle


Otel: Gezimiz sırasında Palladium Mykonos'ta kaldık haritada yeri tam surasi ve oradaki deneyimim hakkında gerçekten yeterince harika şeyler söyleyemem. Personel yardımcı olmanın ötesindeydi ve harika bir yolculuk geçirdiğimizden emin olmak için her gün ellerinden gelenin fazlasını yaptılar. Tüm konaklama birimleri kış aylarında yeniden düzenlenmiştir ve her ayrıntıya kadar incelenen düşünceyi ve dikkati gerçekten görebilirsiniz. Dekor, muhteşem taş ve bakır lavabolar ve gevrek pamuklu yatak takımları ile çok doğaldır. Kendi özel açık bahçesi ve havuzuyla övünen Palladium Signature Suite'te kaldım - bu, konaklama fırsatı bulduğum en lüks otel odalarından biri.


Her sabah otelde kahvaltı yaptık, bu gerçekten kalışımızın en önemli noktalarından biriydi. Bir omlet istasyonundan taze meyve, yulaf lapası, peynir ve etlere ve çok çeşitli hamur işleri ve geleneksel Yunan tatlılarına kadar her şeye sahiptiler. Baklava benim favorimdi! Ayrıca her sabah gezimiz sırasında biraz saplantı haline gelen frappe (Yunan buzlu kahvesi) sipariş ettik. Buzlu kahvenin yanı sıra taze meyve suyu, çay ve sıcak kahve ikram ettiler. Palladium'un Mikonos'a ilk seyahatimi şimdiye kadarki en sevdiğim tatillerden biri yapmasına yardımcı olduğunu söylemek güvenli. Zaten dönüşümü planlıyorum!


Airbnb: Lüks bir otel fiyat aralığınızın dışındaysa, uygun fiyatlı konaklama yerleri için Airbnb'ye göz atmanızı şiddetle tavsiye ederim. Gezimizi araştırırken, Palladium'daki konaklama yerimizi garantiye almadan önce Airbnb'ye baktık ve Mikonos şehrinin tam merkezinde tonlarca şirin (ve şaşırtıcı derecede ucuz - bazıları geceliği 50 sterlin kadar az!) seçenek bulduk. Airbnb rotasına gidiyorsanız, şehirde bir tane ayırtmanızı şiddetle tavsiye ederim - bu çok uygun olur ve seyahatte size biraz para kazandırır!


mikonos gezi rehberi, mikonos gezisi
kaldigim otel


YEMEK / İÇMEK NEREDE IYI

Remezzo: Burada güzel bir açık hava akşam yemeğinin tadını çıkardık (soğuk geceler için pashminas ve ısı lambaları var) ve herkes yemeğe bayıldı. Atmosfer gerçekten güzeldi ve deniz manzarası eşsizdi.

Interni: Buraya gelmek için zamanımız olmadı, ancak Interni özel bir akşam için şiddetle tavsiye edilir (hem arkadaşlardan hem de otel konsiyerjimizden). Biraz savurganlık, ama buna değmesi gerekiyordu!

Kastro's: Bir gün öğle yemeği için buraya geldik ve yemeklerden ve manzaralardan gerçekten keyif aldık - Yunan salatasını alın ve sonra bana teşekkür edin.

Scorpiens: Buraya son gecemizde geldik ve hisleri sevdik. Dekor çok doğaldı ve bana bir sürü Tulum'u hatırlattı. Canlı müzik yapıyorlardı ve herkes gün batımını izlerken sadece rahatlıyor ve bir kokteylin tadını çıkarıyordu. Biz de burada yemek yedik, bu iyiydi ama biraz pahalı. Her şey paylaşmak içindir, bu yüzden büyük bir grupla giderseniz daha iyi olacağını düşünüyorum.

Caprice: Bu küçük şirin bir sahil kokteyl barı ve Mikonos kasabasında bir gece için dışarı çıkmadan önce bir şeyler içmek için mükemmel bir yer. Semeli: Caprice'den sadece birkaç adım ötede Semeli küçük ama çok eğlenceli bir kulüp. Harika müzik çaldılar ve herkes dans ediyor ve iyi vakit geçiriyordu. Burada bir içkinin (veya 3) tadını çıkardık!


Skandinavian Bar: Burası Mikonos kasabasındaki bir başka popüler gece hayatı mekanı. Ne demek istediğimi anlıyorsan buraya gitmeden önce birkaç içki içmeni tavsiye ederim 😉


NELER YAPALIM

Mikonos kasabasını keşfedin. Bu kadar küçük bir kasabada görülecek o kadar çok şey var ki, günlerimi beyaz badanalı güzel sokaklarda kaybolarak geçirebilirim. Hem tasarımcı alışverişi hem de yerel butikler var, bu nedenle her alışveriş yapan her bütçeye uygun bir şeyler var. Yunan mitolojisine dayanan bir nazar bilekliği ile bir çift el yapımı deri sandalet aldım.


mikonos gezi rehberi, mikonos gezisi, mikonos nerede
Canimla alisversi yaparken, mikonos gezi rehberi

Günlük bir tekne kiralayın. Gezimizde bunu yapmak için zamanımız olmasa da, bir tekne günü için suya çıkmayı öneren birkaç kişiyle karşılaştım. Tekne turları sunan birçok farklı şirket var ve bunların çoğu şarap ve yemek içeriyor! Bir plaj kulübünde bir günlük parti düzenleyin. Akşam yemeği ve gün batımı içecekleri için yukarıda Scorpios'u tavsiye ederken, gün içinde daha da popüler. Gün için bir şezlong kiralayın ve bir DJ partiyi harika bir müzik eşliğinde sürdürürken, sahil kenarında içeceklerin ve yiyeceklerin tadını çıkarın. Diğer bazı popüler gün içme noktaları arasında Paradise, Nammos ve Ftelia bulunur. Şarap tadımına gidin. Kısa seyahatimde bunu yapamadım ama adada bulunan organik bir şaraphane olan Mykonos Vioma hakkında çok güzel şeyler duydum. Turlar ve tadımlar için uğrayabilirsiniz!



mikonos gezi rehberi, mikonos gezisi, mikonos nerede, mikonos gezilecek yerler
mikonos'da gezilecek yerlere bayildim


SEYAHAT İPUÇLARI

Nerede kaldığınıza bağlı olarak, Mikonos şehrine gitmek için yerel otobüs en iyi seçeneğiniz olacaktır. Her 15 dakikada bir çalışır ve sizi doğrudan şehre götürür. Süper ucuz, klimalı ve her zaman zamanında çalıştı. Kasabaya gittiğinizde paranızı taksilere harcamayın! Çoğu yer kredi kartlarını kabul ediyordu ama yerel otobüsler kabul etmiyordu. Avrupa'yı dolaşırken her zaman olduğu gibi, elinizde biraz Euro bulundurmanızı tavsiye ederim.



Buzlu kahveyi seviyorsanız, bir frappe sipariş edin! ! Ne kadar lezzetli olduklarını bile söyleyemem (hepimiz günde en az 2 tane vardı). Dürüst olmak gerekirse, şimdi onları hala özlüyorum! Ulusal dil elbette Yunanca olsa da, orada geçirdiğim süre boyunca kesinlikle tanıştığım herkes mükemmel İngilizce konuşuyordu, bu yüzden etrafta dolaşmakta sorun yaşamadık.




Mykonos'u Mayıs ortasından Haziran basina ziyaret etmenizi ŞİDDETLE tavsiye ederim. Hava zaten havuzun kenarında uzanacak kadar sıcaktı ama çok da ısınmamıştı. Ayrıca, çoğu çocuk hala okulda, bu yüzden daha az kalabalık var. Mikonos begonvillerle dolup taşıyor, ancak unutmayın ki sadece ilkbaharda çiçek açar. Temmuz ayına kadar, muhteşem pembe çiçeklerin çoğu yeşile döndü. Mayıs ayının gitmek için en iyi zaman olduğunu düşünmemin bir başka nedeni daha! Umarım bu Mikonos seyahat rehberini bir sonraki Mikonos seyahatiniz için faydalı bulmuşsunuzdur! Daha önce hiç bulundun mu?





Derya

Post: Blog2 Post
bottom of page