top of page
  • Writer's pictureDerya Sönmezer Ezgi

Tenet Filmi Hakkinda, Basari Mi Felaket mi ? Tenet Film Elestirisi

Updated: Jun 29, 2021

Tenet Filmi Hakkinda, Basari Mi Felaket mi ? Tenet Film Elestirisi


Nolan filmlerine bayilirim. Prestij ve Interstellar benim favorilerim. Nihayet, Tenet'i dun izledim ve daha önce hiç böyle hayal kırıklığına uğramadım.Tenet bir karmaşa. Hikaye kesinlikle hiçbir anlam ifade etmiyor ve karakterlerin motivasyonlari eksik şaka gibi. Saçma ve gerçek aksiyon disinda hic bir sey yok. O kadar kötü ki korkutucu ve son derece aptalca. Bize Inception ve Interstellar'ı muhtesem (şimdiye kadarki en sevdiğim filmlerden biri olan) veren adamın bunu nasıl yapmış olabileceğini anlayamıyorum.



tenet filmi, tenet film elestirisi, tenet basarisizlik mi
tenet filmi


Buradaki sözde bilim, sözde gercekten sozde, col kurmaca sifir gerceklik. Bir sömestr kadar kısa bir termodinamik kursu aldıysanız, bunun kesinlikle bir anlam ifade etmediğini BİLİYORSUNUZ. Çoğunlukla ne yaptıklarını, neden yaptıklarını ve bunu nasıl ve dürüstçe yaptıklarını anlamadım. Karaktlerin hic birini umursamadım. Hikaye hakkındaki her şey kıvrımlı ve şifreli, ancak mantıklı olduğu veya bir amaca hizmet ettiği için değil, tamamen saçma olduğu gerçeğini gizlemek seyircinin anlayamacagi bir dilde yazilmis. Boylece seyirci filmi anlamadigi icin kendisinin aptal, Nolan'in ise bir dahi falan oldugunu dusununuyor. Zaten boyle de olmasi istenmis.


Ayrıca filmin aksiyon sahneleri arka arkaya hic durmuyor bir sure sonran kendimi bitkin hissettiğim noktaya geldim. Koşuyorlar, otoyolda araba sürüyorlar, bir şeyleri havaya uçuruyorlar, patlıyorlar ve çarpıyorlar ve sadece ... ama icerik dise dokunur bi konu ya da karakter yok.



tenet filmi, tenet film elestirisi, tenet basarisizlik mi


Tenet'de neredeyse sadece birkaç diyalog olan sahne var. Ancak bu sahnelerin hikayeyi açıklamada veya olayları açıklığa kavuşturmada konusunda izleyiciye hicbir faydasi yok. Filmin müziği BERBAT. Nolan'in neden Tenet'de diger filmler de oldugu gibi Hans Zimmer ile bir sanatsal işbirliği yapmadığını bilmiyorum. Kanimca bu cok büyük bir hata. Sanki aksiyon sahneleri yeterince yorucu değilmiş gibi dayanılmaz derecede gürültülü ve muzig ile de dayanilmaz bir film Tenet.


Tenet Görsel olarak iyi ama


Goresel efeklter her zamanki gibi çılgın ve bu tür bir bütçeye sahip bir filmden beklendiği gibi, ancak sinamatografi ve genel gerçekleştirme temel gişe rekorları kırıyor. Oyunculuk burada tek iyi şey. Kendini iyi bir oyuncu olarak da ispatlayan Pattinson, Washington ve guzel oyuncu Debicki ortaya cok iyi bir cikariyor. Özellikle Debicki, cok kotu bir sekilde yazilan bir karaktere cok iyi bir sekilde hayat veriyor. Yani sonucta filmdeki tek ana kadın karakteri dövüldü ve tacize uğradı, . Brannagh filmin kotu adami olarak iyi ama dürüst olmak gerekirse performansinda boyle ahim sahim bir şey yok.


Tenet, açıkçasi bilimkurgu filmi olarak cok başarısız bir film. Tenet James Bond filmlerine bir saygı duruşunda bulunmaya calisirken sinir bozucu bir filme ve 150 dakikalik vakit kaybina donusuyor. Nolan beni daha önce hiç bu kadar hayal kırıklığına uğramamışti.


Diger film elestirim Dorian Grey Film Elestirisi


Cok yazik boyle olmamaliydi.


Derya

40 views1 comment
Post: Blog2 Post
bottom of page