top of page
  • Writer's pictureDerya Sönmezer Ezgi

batiyor musun venedik?

Updated: Aug 8, 2021

Venedik batıyor. Even bu bir haber değil. Venedik'in 2019'daki yagmurda hayatta kalması, düşman ortamlarinda bir hayat kurmaya çalışan insanların kararlılığının, yaratıcılığının, işbirliğinin ve gaddarlığının bir kanıtı adeta.





Sehir kuruldugu ortacagdan beri değişen çevresel koşulların tehdidi altında. Bugün siddetli yagis sarayları ve kiliseleri endişe verici derecede etkiledi. Halkin sular yükseldiğinde ve sehrin herinin sular altinda kaldigi zaman kullandıkları bir terim ise "Acqua alta" . Son zamanlarda kotu hava kosullari nedeniyle büyük San Marco kilisesini bile sular altında kaldı. The Guardian gazetesine göre bu, kilise son 1200 yılda alti kez sular altında kaldı, ancak bunlarun dordu son 20 yılda gerceklesti. Venedik batıyor ve bu sefer gercekten batabilir.


Salgin bittiginde gidip gormeyi istedigim yegana yerlerden biri Venedik. Venedik gezilecek yerleri dusundugumuzde San Marco kilisesi gibi onemli bir yapinin tehti altinda oldugunu dusundugmuz zaman elimizi cabuk tutmamizin faydasi var burasi kesin.



Derya

9 views0 comments
Post: Blog2 Post
bottom of page