top of page
  • Writer's pictureDerya Sönmezer Ezgi

Provence'un Muhtesem Lavanta Tarlalarini Ziyaret Ettiniz mi ?

Updated: Jul 6, 2021

Provence'un Muhtesem Lavanta Tarlalarini Gordunuz mi ?


Ah ah lavanta denilince aklima yumos reklami geliyor " mis gibi lavanta kokusu" derlerdi. Ama simdiler lavanta denilince aklima Fransa'nin lavanta tarlalari ile unli Provonce bolgesi ve bu bolgenin Avignon kenti geliyor artik aklima.


provence'fa tavanta tarlasi

Avignon nasil gelmesin ki aklima. Su renklerin guzelligine bakin. Biliyor musunuz her yil ozel olarak lavanta turlari duzenleniyormus.


avignon lavanta tarlasi turu
avignon lavanta tarlasi turu

Lavantalar yaraklarini dokmeyen ve soguga dayanikli cali turu bitkiler. Bu guzel bitkiler Haziran ve Temmuz aylarinda cicek aciyor ve en guzel zamanlar da Fransa'yi bi donemlerde gezmek sanirim.


Provence Alpes-côte d'azur Nerede ?


Provence-alpes-côte d'azur, fransa’nın güneybatısında yer alan, başkenti ve yönetim merkezi marsilya olan ve 6 departmandan oluşan bir bölge.





provence-alpes-côte d'azur’da bulunan başlıca şehirler, marsilya, nice, toulon, aix-en-provence, avignon, antibes, martigues ve cannes'dır.


Fransa'nin özellikle yaz turizminin merkezlerindendir. lavanta tarlalarını, châteauneuf-du-pape gibi şarapların üretildiği üzüm bağlarını, dünyanın koku başkenti grasse'ı gezerken, akdeniz'e karşı pastis içip, daube ve tapenade ile yaşam zevkinizi de arttırabilirsiniz.


Avignon'un Renkli Tarihi


Umuyorum bu yil sinirlar acilacak ve gidip gecebilecegiz bu guzel yerleri. Ama simdilik biraz hayal kurmakla geciyor. Efenim sehrin darihi soyle; 1309 ve 1377 yılları arasında papalığın oturduğu yer Roma değil, Avignon'du. Bu süre zarfında, burada yaşayan papalar, şehrin merkezini çevreleyen sur duvarlarının yanı sıra bir saray inşa edilmesini emretti. Hem saray hem de duvarlar hala duruyor ve Avignon'un en ünlü cazibe merkezlerinden ikisi. Dünyanın en büyük Gotik sarayı olan Palais des Papes, ziyaretçilere açıktır, ancak içindeki odaların çoğu, bazı duvar halıları ve mozaik ve fresk süslemeleri dışında tamamen boştur



Peki Avignon'da lavantalar disinda baska seyler var mi ? Olmaz mi ? Fransa burasi her tarafi tarih kokuyor. Avignon bir zamanalar 7 tane papanin resmi ikametgagi olmasi ile unlu.


Hadi ben gideyim biraz daha arastirayim sonra size yeniden yazacagim.


Derya


38 views1 comment

Recent Posts

See All
Post: Blog2 Post
bottom of page